Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Περί της φιλίας ο λόγος...

Είναι η ιστορία δύο φίλων που περπατούν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο.Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο :

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ. Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί και ο φίλος του τον έσωσε. Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα :

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε τη ζωή, τον ρώτησε :
Όταν σε χτύπησα, έγραψες πάνω στην άμμο, και τώρα έγραψες πάνω στην πέτρα. Γιατί;

Ο άλλος φίλος απάντησε : «όταν κάποιος μας πληγώνει, πρέπει να το γράφουμε στην άμμο όπου οι άνεμοι της συγνώμης μπορούν να το σβήσουν. Αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για μας, πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα, όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει».

ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ.
(Το άρθρο αυτό εστάλη από hamomilaki@googlegroups.com εκ μέρους Antonis Kamitsios (akamitsios@mof-glk.gr)

Αφιέρωμα : Η γέννηση του Χριστού

Αφιέρωμα για τα δυστυχισμέμα παιδιά των πολέμων...και προσεύχομαι ...αυτές τις Άγιες μέρες, η Αγάπη του μικρού Ιησού να απαλύνει τον πόνο και τη δυστυχία τους...

Καλά Χριστούγεννα σ'όλο τον κόσμο ! Καλά Χριστούγεννα σ'όλα τα παιδιά !

Αφιέρωμα : Η γέννηση του Χριστού !

Αφιέρωμα για τα παιδιά όλου του κόσμου...και πιότερο για τα παιδιά που στερούνται τα βασικά κι απαραίτητα για τη ζωή τους ... αυτά που εμείς τα πετάμε στα σκουπίδια... και προσεύχομαι , ο μικρός Ιησούς να μας φωτίσει και να μαλακώσει την καρδιά μας, έστω αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων.

Καλά Χριστούγεννα ! Καλά Χριστούγεννα σ' όλο τον κόσμο !